Europas rigeste går ind i SPAC

SPAC, som i sin fulde længde står for Special Purpose Acquisition, er i løbet af de seneste par år blevet en mere og mere populær investeringsmodel. 

Og nu går en af Europas rigeste, Bernard Arnault, ind på markedet med lanceringen af et SPAC. Kort forklaret er et SPAC selskab, der, med ønsket om at købe allerede eksisterende selskaber, rejser kapital gennem en børsnotering. 

Bernard Arnault, der regnes for at være verdens fjerde rigeste person, ejer LVMH, et fransk konglomerat af luksusvarer, er gået sammen med den tidligere administrerende direktør i UniCredit, Jean Pierre Mustier. Sammen med andre investorer har de oprettet et specialkøbsselskab, der skal have fokus på innovative, finansielle virksomheder i Europa.


Alene i USA er der i 2021 blevet offentliggjort mere end 140 SPAC-selskaber, som har hentet mere end 45 milliarder dollars. 

SPAC-boomet har da også fanget europæiske investorers interesse, hvor Amsterdam har udviklet sig til et knudepunkt. Antallet af nye SPAC-selskaber er dog fortsat ikke på niveau med USA. 

I Bernard Arnaults nye SPAC-selskab skal Jean Pierre Mustier og tidligere Bank of America-chef, Diego De Giorgi, være driftspartnere. Ifølge Financial Times vil selskabet få navnet Pegasus Europe og have base i Amsterdam.

Tikehau Capital og Arnaults Financière Agache bliver holdingselskaber, og vil agere som strategiske og økonomiske partnere. I en erklæring udgivet af Tikehau oplyses det, at de med samarbejdet ønsker at 'bringe meningsfulde ressourcer og støtte til virksomheden'.

Arnault - der ejer mærkerne Christian Dior, Louis Vuitton og Givenchy - er den seneste i en lang række af markante navne, der er gået ind i SPAC. Hedgefondchef Bill Ackman rejste en SPAC på $ 4 mia. sidste år, mens den tidligere Credit Suisse-chef Tidjane Thiam også er på vej med en SPAC.

Basket-spilleren Shaquille O'Neal og NFL-quarterbacken Colin Kaepernick er blandt de berømtheder i sportens verden, der har støttet SPAC.

På det europæiske marked har OMNIA Global, der er en familievirksomhed med speciale i alternativ og innovativ finansiering, ligeledes talt varmt om SPAC. OMNIA Global, der er har base i Schweiz, er grundlagt af selskabets direktør, Daniel Hansen


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hvilke konsekvenser får coronapandemien på vores arbejdsliv? Forskellige eksperter kommer med deres bud

Are you planning on investing in green bonds? Here is what you need to know